Wij zijn momenteel op zoek naar kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of kinderen met dyslexie tussen de 7 en 11 jaar oud.

Deelnemen

Wilt u uw kind aanmelden voor het onderzoek, stuur dan een e-mail aan Imme Lammertink (i.l.lammertink@uva.nl) en/of Merel van Witteloostuijn (m.t.g.vanwitteloostuijn@uva.nl). Laat in uw e-mail even weten of uw kind een TOS en/of dyslexie heeft. Hopelijk tot ziens!

Waar gaat het onderzoek over?

Het onderzoek gaat over impliciet (ofwel procedureel) leren. De onderzoeksvraag is of impliciet leren verband houdt met de taalvaardigheid van kinderen met een TOS of dyslexie.

Wat betekent het onderzoek voor het kind?

Ieder kind zal meedoen aan verschillende taken, waarvan een deel gedaan wordt op een tablet. Na elk onderdeel krijgt het kind een sticker op een ‘diploma’, dat hij/zij aan het eind mee mag nemen.

Wat betekent het onderzoek voor de ouder?

De ouder wordt uiteraard geïnformeerd over het onderzoek en krijgt de mogelijkheid om aan te geven dat zijn/haar kind niet deelneemt aan dit onderzoek. Verder is de ouder niet betrokken bij het onderzoek, omdat dit op school plaatsvindt.

Meer informatie

U kunt hierover meer lezen op de pagina met meer informatie over ons project of bekijk de informatiebrochure  over het onderzoek naar kinderen met een TOS.

Contact

Als u verdere vragen heeft of deel wilt nemen aan ons onderzoek, kunt u contact opnemen met Imme Lammertink (i.l.lammertink@uva.nl) en/of Merel van Witteloostuijn (m.t.g.vanwitteloostuijn@uva.nl).