In juni 2016 bezochten we opnieuw een congres. Ditmaal ILS (Implicit Learning Seminar) in Lancaster, dat gaat over impliciet (ofwel procedureel) leren. Hier presenteerden wij een poster met eerste resultaten van kleine studies met volwassenen. Hierin was de onderzoeksvraag: bestaat er een verband tussen procedureel leren en spelling in Nederlands sprekende volwassenen? Deze vraag hebben wij onderzocht door volwassenen verschillende taken te laten doen die procedureel leren testen. Daarnaast deden de proefpersonen mee aan een spellingstoets. De resultaten bevestigden onze verwachtingen: voor alle procedureel leren taken vonden we een positief verband met spellen. Oftewel: hoe beter de participant is op het gebied van procedureel leren, hoe beter hij/zij ook presteert op spelling (en vice versa).

Gedurende de rest van het project gaan we dit verband onderzoeken bij kinderen met en zonder TOS en/of dyslexie. Via de onderstaande link kunt u de poster bekijken.

Poster ILS